Καφεπώλης- Υπεύθυνος καταστημάτων πώλησης καφέ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η παρούσα μελέτη αφορά στην ανάπτυξη του επαγγελματικού περιγράμματος του «Καφεπώλη – Υπεύθυνο Καταστημάτων Πώλησης Καφέ». Ο ρόλος του επαγγελματία (υπεύθυνου καφετέριας / καφενείου / αναψυκτηρίου) είναι να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της μονάδας της οποίας έχει την ευθύνη και να εξασφαλίζει τις συνθήκες εκείνες που θα την οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας μπορεί να είναι είτε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όταν πρόκειται για μικρομεσαίου μεγέθους ατομικές επιχειρήσεις, είτε ένα στέλεχος διοίκησης όταν πρόκειται για μεγάλου μεγέθους εταιρείες ή αλυσίδες καταστημάτων πώλησης καφέ. Η αγορά που απαρτίζουν τα καταστήματα αυτά χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από πολυδιάσπαση με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπευθύνων να είναι και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων.